Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від

Плющівка

ПЛЮЩІВКА (до 1946 року - Єфінгар) - село, центр сільської Ради, розташоване на лівому березі Інгулу, за 12 км на захід від районного центру і за 25 км від залізничної станції Явкине. Населення - 1610 чоловік. Сільській Раді підпорядковані також населені пункти Новогеоргіївка, Одрадне, Робітник, Червона Зірка. {div float:right}{module ИМСУ ИН}{/div}
На території Плющівки розміщена центральна садиба колгоспу ім. 50-річчя Жовтня, орні землі якого становлять 6819 га. Основний напрям господарства - зерно-тварпннпцький, розвинуте вівчарство. За виробництвом вовни колгосп займає одне з перших місць у районі. За високі виробничі показники 16 трудівників артілі одержали урядові нагороди, в т. ч. чабан М. С. Дприк, трактористка І. Г. Соломська і комбайнер О. Є. Рязанцев нагороджені орденом Трудового Червоного Прапора.
У селі є лікарня, восьмирічна школа, клуб, широкоекранний кінотеатр, бібліотека. У школі понад 30 років працював учитель В. С. Лісанський, якого 1939 року за багаторічну роботу нагороджено орденом Леніна.
Засноване село у 1808 році. 1920 року тут створено сільський партосередок. Того ж року виникла комсомольська організація. 1921 року тут створено сільськогосподарські артілі «Єфінгарська-1» і «Єфінгарська-2».

Сучасна карта - Плющівка