Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від

Новоолександрівка

НОВООЛЕКСАНДРІВКА (давня назва - Новоселка) - село, центр сільської Ради, роз
ташоване у межиріччі Інгулу та Інгульця, за 33 км на південь від районного центру і за 7 км від залізничної станції Лоцкине. Населення - 1189 чоловік. Сільській Раді підпорядковані також населені пункти Баштанське, Григоро-Мар'ївка, Лоцкине, Перемога, Радгоспне, Шарованка. {div float:right}{module ИМСУ ИН}{/div}
Центральна садиба багатогалузевого колгоспу «Правда» міститься в Новоолександрівці. За колгоспом закріплено 6264 га орної землі. Основний напрям - виробництво зерна і продуктів тваринництва. За успіхи, досягнуті у сільському господарстві, орденом Трудового Червоного Прапора нагороджено 4, а орденом «Знак Пошани» три трудівники колгоспу.
На території села є середня школа, клуб, бібліотека. В селі народився і прожив юнацькі роки український радянський письменник О. О. Сизоненко.
Новоолександрівка заснована в 1863 році переселенцями з Херсонської і Полтавської губерній. Восени 1905 року селяни Новоолександрівки під керівництвом П. К. Гуньковського розгромили маєток князя Трубецького, а хліб і реманент поділили. Цей виступ придушили царські війська.
За ініціативою комуністів (партосередок засновано 1920 року) і членів КНС в 1922 році в селі створено сільськогосподарську артіль ім. Шмідта. 1926 року організовано машинно-тракторне товариство «Маяк».

Сучасна карта - Новоолександрівка