Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від

Піски

ПІСКИ - село, центр сільської Ради, розташоване за 18 км на південний захід від районного центру і за 18 км від залізничної станції Явкине. Населення - 1140 чоловік. Сільській Раді підпорядковане також село Костянтинівка.
На території Пісок розміщено центральну садибу артілі ім. Шевченка, орні землі якої становлять 4954 га. Колгосп вирощує озиму пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник, розводить велику рогату худобу, свиней, овець. {div float:right}{module ИМСУ ИН}{/div}Розвинуте птахівництво. За виробництвом овочів артіль посідає перше місце в районі. Радянський уряд високо оцінив самовіддану працю передовиків господарства. 12 з них одержали урядові нагороди, зокрема ордена Леніна Удостоєні голова колгоспу О. В. Пустовар і комбайнер М. С. Тригуб, ордена Жовтневої Революції - тракторист Т. С. Мінін, ордена Трудового Червоного Прапора - 4 чоловіка.
У селі - середня школа, клуб, бібліотека.
Село засноване наприкінці XVIII століття.
Під час громадянської війни комуністи села Г. І. Щербина, І. Г. Шаповалов, Ф. П. Тихоненко, І. Д. Петренко, безпартійні П. Ф. Оберемченко, І. О. Караульний, Д. Вшпневський, Г. Карпенко та інші вступили до партизанського загону Г. П. Сердюка, який підтримував тісний зв'язок з керівниками Баштанської республіки. Разом з баштанськими повстанцями восени 1919 року бійці загону робили спробу вигнати денікінців з Миколаєва.
1922 року тут створено партійний осередок, який очолив місцевий бідняк Є. Плужник. За допомогою комуністів у Пісках того ж року організовано сільськогосподарську артіль.
Від рук куркульських бандитів у 1930 році загинув перший голова Пісківської Ради комуніст Г. І. Щербина.

Сучасна карта - Піски